vr 19 apr 2019 - 20:15 uur
Cabaret€ 9,75
Normaal tarief


Lonneke Dort en Matroesjka
Rabobanks Vliegende Start

Rabobank Peel, Maas en Leudal en DOK6 Theater hebben de handen ineengeslagen om het publiek heel toegankelijk kennis te laten maken met nieuw cabarettalent.


Lonneke Dort (winnares AKF Sonneveldprijs). De jury is in het juryrapport zeer lovend over de theatermaakster. “Lonneke Dort staat ‘laid back’ op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol. Lonneke heeft sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben. Ze begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en weet het steeds spannend te houden.”

 

“Dort heeft maar weinig nodig om je haar zwartgallige wereld in te trekken. En wat belangrijker is: het voelt helemaal echt wat ze doet.” - Parool

 

“Dort heeft een geheel eigen stijl. Haar grove, behoorlijk cynische teksten zijn de ene keer grappig – zoals in een aanklacht tegen extraverte mensen – en de andere keer indringend – zoals in een lied over vluchtelingen.” – Theaterkrant

 

Matroesjka (won in 2014 de Publieksprijs op het Masterdams Kleinkunst Festival) is hét technocabaretduo van Nederland: brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig.

 

Drion Dushi’s. Een gemeenteraadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In ‘BRAINWASH’ fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. Hun prachtige stemmen zullen je hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden. Dus kom naar ‘BRAINWASH’. Je weet dat je het wilt.

 

Zij ontvingen goede recensies voor hun debuutvoorstelling ‘Eeuwig Vlees’. “Een energiek, stampend debuut”, aldus NRC. Het Parool noemde hen “zonder overdrijving toptalenten”. Ze waren vaste columnisten in het ochtendprogramma van Giel Beelen en speelden al meerdere keren Lowlands plat. Als klap op de vuurpijl sleepten ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht. Nu zijn ze er klaar voor om in ‘BRAINWASH’ jouw hersenpan te kraken.

 

  • Deze voorstelling valt onder de actie 3x theater voor € 30,-.

Duur: 95 minuten
Pauze: Ja
Cast: Lonneke Dort en Matroesjka
Fotograaf: Curly and Straight

Theaterkaartje is inclusief gratis garderobe en een kopje koffie of thee vanaf 45 minuten voor aanvang van de voorstelling.

 

Deel deze voorstelling:
Overige voorstellingen