Sinds de veelgeprezen concerten in Eersel met gastoptredens van Greetje Kauffeld, Ronald Douglas en Frits Landesbergen wordt alleen maar lovend over de NightCats gesproken en critici onthouden zich ook niet van lovend commentaar: de "verrassing van het seizoen" of "deze shit is te gek". 

In aansluiting op de openingsconcerten van voorgaande jaren, die met een uitverkocht huis buitengewoon enthousiast zijn ontvangen, zijn we erg blij voor het concert op 7 april niemand minder dan de chromatische mondharmonica instrumentaliste Hermine Deurloo hebben weten te ‘strikken’.
De herinnering aan de mondharmonica van Toots Thielemans zal nooit helemaal weggaan maar in Hermine Deurloo is een waardige opvolger gevonden.
Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: Hermine toont aan dat we met een volwaardig jazzinstrument te maken hebben.
Inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis en Mike Boddé tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw, het Willem Breuker Kollektief en de Marinierskapel.
Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Zelfs als u haar naam nog niet kent, (her)kent u haar geluid. Deurloo verzorgde met de melodie in de radio- en televisiereclame voor de bekende rookworst net dat beetje extra pit.
De bandleden van The NightCats hebben ook dit jaar weer een nieuw rijk en gevarieerd programma ingestudeerd waarbij de meesterlijk tonen van de chromatische harmonica door Hermine Deurloo prachtig tot zijn recht komen. Dit mag u beslist niet missen!

Andere voorstellingen