Mary Hoeksema en Irene en Ger Teitler heten u van harte welkom bij het huisconcert van Mandoline-Gitaarduo Binnendijk & Spinder.

 

Een gouden duo: de zeer getalenteerde jonge mandolinist Ferdinand Binnendijk, winnaar van toonaangevende concoursen en gitariste Saskia Spinder, kamermusicus in hart en nieren.

 

Sinds 2011 vormen deze musici het mandoline-gitaarduo Binnendijk Spinder. Ferdinand is 1e prijswinnaar van onder andere het Prinses Christina Concours, het ‘Concorso Raffaele Calace’ in Italië en publieksprijswinnaar bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours.  Saskia Spinder won in 1985 het IJsbreker Gitaar Concours, georganiseerd door de Stichting Gaudeamus in Amsterdam. Zij was gedurende 13 jaar ‘leading lady’ van het befaamde Segovia Guitar Quartet en begeleidt sinds 2008 countertenor Sytse Buwalda. Zij traden als duo o.a. op bij de serie ‘Klassiek op zondag’ op Schokland, Festival Classique in Den Haag, officiële ceremonies van de Gemeente Zwolle en diverse keren bij het radioprogramma Opium op 4.Het duo werkt ook samen met countertenor Sytse Buwalda in het Asteria Ensemble, dat tweemaal (2012, 2015) te gast in Havana, bij het Festival Leo Brouwer de Musica de Camera.  Van duo Binnendijk-Spinder verscheen in 2016 de cd ‘Concert d’Aujourd’hui!’,  met werken van J.S. Bach, Mario Castenuovo-Tedesco, Leo Brouwer, Ernesto Cordero, Astor Piazzolla en Victor Kioulaphides.  

Saskia Spinder begon haar studie klassiek gitaar bij Louis Gal en vervolgde die bij Jorge Oraison aan het Twents Conservatorium. Zij volgde masterclasses bij Manuel Barrueco, Alfonso Montes, Hubert Käppel, Wiliam Kannengiesser en Scot Tennant. Momenteel wordt Saskia gecoached door Alex Timmerman, docent aan het conservatorium ArtEZ.  In 1985 won Saskia Spinder het IJsbreker Gitaar Concours en 2 jaar later was zij finalist bij het Concours de la Guitare in Parijs. Zij maakte haar TV en CD debuut tijdens het Holland Festival in 1987 in het Concertgebouw te Amsterdam. Gedurende 13 jaar heeft Saskia vele concerten in Europa gegeven met het befaamde Segovia Guitar Quartet . Zij maakte 4 CD’s: Fuego, In Concert, Carmen en Piazzolla.

Ferdinand Binnendijk rondde in 2016 zijn masteropleiding mandoline en liuto cantabile af aan het ArtEZ conservatorium.. Al vanaf zijn eerste mandolinelessen, op vierjarige leeftijd, was Alex Timmerman zijn docent, net als op het conservatorium. Hij bespeelt een Embergher 5-bis solistenmodel mandoline, een uniek instrument mogelijk gemaakt door Stichting Eigen Muziekinstrument. Als solist trad hij o.a. op met het Nederlands Kamerorkest, het Orkest van het Oosten en het Amsterdams Symphonieorkest. Naast het beroemde mandolineconcert van Vivaldi heeft hij ook mandolineconcerten van Raffaele Calace, Domenico Caudioso, Emanuele Barbella, John Craton en Victor Kioulaphides uitgevoerd. Ferdinand is zeer actief als kamermusicus.

 

Andere voorstellingen