Trienke en Otto Bosma heten u van harte welkom bij het huisconcert van Klatwerk3.

 

De muziek van Klatwerk3 zit vol verbeelding en verbindend vermogen. Op het nieuwe album ‘Lost in Berlin’ verbindt componist Boelo Klat schoonheid met vervreemding en melodische toegankelijkheid met diepgang. Klatwerk3 verbindt ambacht met vernieuwing en afwisseling met herhaling. Klatwerk3 doseert virtuositeit met minimalisme en maakt zowel het persoonlijke universeel als het actuele tijdloos.

De composities op ‘Lost in Berlin’ nemen je mee op een zoektocht vol verhalen, mijmeringen en reflecties over avonturen in Europa. De composities van Klat zijn een afwisselend filmisch avontuur over steden en de natuur, over de bezinning na innerlijke reizen. De muziek van Klat komt met veel zeggingskracht binnen en raakt je rechtstreeks in je ziel.

De muziek van Klatwerk3 is niet onder te brengen in een hokje en dat hoeft ook niet. Naast jazz, pop- en klassieke invloeden zijn in de nieuwste composities ook invloeden te horen vanuit de wereldmuziek en de minimal music. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud. De muziek is wel te omschrijven als modern creatieve, Noord- Europese wereldjazz.  

Pianist Boelo klat is gegroeid naar een muzikale drie-eenheid met in zijn trio bassist Ruud Vleij en drummer Ancel Klooster.

 

Andere voorstellingen