Brederode, Lijbaart & Matangi Quartet

Brederode, Lijbaart & Matangi Quartet

Ruins & Remains

11 november 2018 is het een eeuw geleden dat W.O.-I werd beëindigd, een drama op een tot dan toe ongekende schaal dat diepe wonden heeft geslagen en de overgang markeert van het ‘oude’ naar het ’nieuwe’ Europa. Alhoewel dit continent nog nooit zo een lange periode van vrede heeft gekend zien we in de 21ste ook paralellen met die tijd. Geïnspireerd door dit gegeven componeerde Wolfert Ruins & Remains, een suite uit tien aaneengesloten delen van ongeveer 70 minuten voor piano, slagwerk en strijkkwartet. Het is een compositie waarin de dualiteit van de mens naar voren komt door middel van improvisatie- versus compositie, mineur- versus majeur maar waarin die twee kanten ook een synthese vormen in een eigenzinnig muzikaal universum. Een muzikale contemplatie over de destructieve kant van de mens en tevens een ode aan zijn veerkracht.

 

Pianist Wolfert Brederode, percussionist Joost Lijbaart en het klassieke Matangi Quartet versmelten hun klanken tijdens dit meeslepende concert.

 

De officiële première van Ruins & Remains is op 10 november tijdens het November Music Festival, maar op 25 oktober kunt u tijdens de Jazzdagen Harderwijk al genieten van deze zeer bijzondere voorstelling in de mooie Catharinakapel Harderwijk. Deze voorstelling kent geen pauze. Beperkte capaciteit, reserveren aanbevolen.

 

Wolfert Brederode piano, composities, Maria-Paula Majoor viool, Daniel Torrico Menacho viool, Karsten Kleier altviool, Arno van der Vuurst cello, Joost Lijbaart drums

 

Datum: do 25-10-2018
Deur open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
Einde: 22:00 uur
Catharinakapel
Benedenzaal
Legenda
Ruim voldoende plaatsen beschikbaar
Voldoende plaatsen beschikbaar
Bijna uitverkocht - bestel snel
Uitverkocht
Rang Prijs soort
1 € 18,00 Voorverkoop
1 € 20,00 Deurprijs