Raul Midón

Raul Midón

U leest het goed, Raul Midón, onlangs met een Grammy genomineerd voor Best Jazz Vocal Album, komt tijdens de Jazzdagen Harderwijk naar de Catharinakapel! De blindgeboren sin-ger-songwriter Raul Midón trekt als een-mans band over de hele wereld volle zalen en zal zijn Europese tour afsluiten in Harderwijk.

 

Raul Midón (1966) is afkomstig uit New Mexico. Zijn stijl is een wonderlijke samensmelting van soul, r&b, pop, folk, jazz en latin. In 2005 brak Raul Midón door met zijn debuutalbum State of Mind, een plaat waarop hij zijn bijzondere combinatie van jazz, soul, latin en fla-menco voor het eerst aan het wereldwijde publiek liet horen. Negen albums en samenwer-kingen met artiesten als Jason Mraz en Stevie Wonder volgden, waaronder zijn eerste Grammy genomineerde album Bad Ass & Blind. Zijn laatste album met het Metropole orkest “If You Really Want” leverde hem onlangs zijn tweede Grammy-nominatie (Best Jazz Vocal album) op.

Alles wat hij uitbrengt wordt goed ontvangen maar de pers en het publiek zijn vooral lovend over zijn solo-optredens. Met een soulvolle stem die doet denken aan Stevie Wonder en Donny Hathaway, inventief en swingend gitaarspel en een ontwapenende persoonlijkheid, zorgt Raul Midón voor een uniek en hartverwarmend optreden.

 

 

Raul Midón reist momenteel door heel Europa om nummers van zijn nieuwe album ten ge-hore te brengen, waaronder op 18 april dus in de intieme Catharinakapel te Harderwijk!

 

“A oneman band who turns a guitar into an orchestra and his voice into a chorus.” – The New York Times

 

Kijk ook op www.raulmidon.com

 

www.youtube.com/watch?v=nSmbPENn1F4  

 

Datum: do 18-04-2019
Deur open: 19:45 uur
Aanvang: 20:15 uur
Einde: 22:30 uur
Catharinakapel
Benedenzaal
Legenda
Ruim voldoende plaatsen beschikbaar
Voldoende plaatsen beschikbaar
Bijna uitverkocht - bestel snel
Uitverkocht
Rang Prijs soort
1 € 25,00 Normaal
1 € 25,00 Voorverkoop
1 € 27,50 Deurprijs