Martin van de Vrugt & Orit Shimoni

Martin van de Vrugt & Orit Shimoni

Martin van de Vrugt (Deventer, 1963) is meer dan een singer-songwriter alleen: sinds 1980 schrijft en speelt hij zijn eigen nummers, zich zelf begeleidend op akoestische gitaren en harmonica.

In zijn jeugd geïnspireerd door o.a. Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young maar later ook de traditionele (Amerikaanse) folk, country, jazz en blues begon Martin in 1980 als straatmuzikant en werkte zich op naar vele kleine en grotere podia in Nederland en daarbuiten.

Zijn shows zijn afwisselend dynamisch en verstild, zijn liedjes ontroeren, niet in de allerlaatste plaats omdat Martin feilloos zijn visie op gevoelens over de wereld en zichzelf weet te vangen en weet om te zetten in mooie teksten, tijdloze muziek en niet in het minst omdat hij er genoegen in schept om de dialoog aan gaat met het publiek.

 

Martin heeft zijn eigen studio waarmee hij voor zichzelf maar, als producer ook met andere binnen- en buitenlandse independent artiesten al prachtige, eigenzinnige cd's opnam. Zijn cd 'Road to Rapture' die in 2009 uitkwam kreeg wereldwijd zeer goede recensies.

Het integere en indrukwekkende openingsnummer 'Leave a light On' werd door de Dutch Country Association uit honderden songs gekozen om Nederlandse country (en aanverwante) muziek te promoten in het buitenland en verscheen, ook als openingsnummer, op de 2010 verzamel-cd van de Olon. In 2013 gebeurde dit nog eens met het nummer “Ready to be Moved” waar de Amerikaanse folkzangeres Jessica Kilroy de harmonyvocals voor haar rekening nam. Als producer heeft hij de afgelopen jaren cd's opgenomen met: Martin Korthuis & Band, Iris Rijnsewijn, The Hummingbirds, Orit Shimoni (CAN) en Jessica Kilroy (USA) met Enrico Berretta en met PennyLeen.

 

Je zou kunnen denken dat Martin's muziek in het hokje 'country' of  'folk' gestopt moet worden. Niets is minder waar: zijn liedjes zijn niet onder een noemer te vangen en spreken een groot en divers publiek aan.

 

In mei 2013 is zijn zesde soloalbum "Fall from Grace" uitgekomen met daarop elf zeer persoonlijke nummers. Pijnlijk direct en intiem...

In januari 2015 heeft Martin een verzamel-cd “I'm a Tree” uitgebracht met daarop zestien geremasterde tracks van zijn eerder uitgekomen albums. Bij elkaar meer dan een decennium aan tijdloos werk.

 

-------------------------

 

 

Biografie Orit Shimoni

 

 

De Canadese Orit Shimoni schrijft en brengt haar eigen songs al voor meer dan twintig jaar voor het voetlicht. Ze bedacht haar alter ego “Little Birdie” in Montreal en bracht daar haar eerste twee albums uit: “Cinematic Way” en “I left the city Burning” welke veel bijval kregen en hoog scoorden op nationale albumlijsten. Orit verhuisde naar Berlijn waar ze haar derde album “Sadder Music, live in Berlin” schreef en opnam. Vanaf dat moment leeft zij van en voor het touren, zonder vast adres, als echte troubadour en struint ze als solist de podia af in Europa en Canada. Regelmatig werkt ze hierbij samen met lokale muzikanten die ze onderweg tegen het lijf loopt. Het levert haar een snelgroeiende schare fans op die haar bejubelen om haar fluwelen en toch krachtige stem, intelligente teksten en humoristische verhalen die haar nummers tijdens optredens omlijsten.

In 2012 bracht ze het prachtige akoestische solo album “Bare Bones” uit en in 2015 is haar album “Bitter is the new Sweet” uitgekomen, opgenomen in Toronto, waarop ze door talentvolle Canadese muzikanten wordt begeleid. Haar album “Soft like Snow” kwam eind 2016 uit en in augustus 2018 was de release van “Lost and Found on the Road to Nowhere”, opgenomen samen met de Nederlandse singer/songwriter en producer Martin van de Vrugt.

 

 

" Called, “one of this nation's most intriguing and alluring vocalists,” [The Calgary Herald], Israeli/Canadian Orit Shimoni has been touring Canada and Europe, solo, independent, and by public transit.  For over a decade, she has been connecting with diverse audiences through her poignant, eloquent songs and smooth but powerful voice, finding familiar, easy-on-the ear sounds that go straight into the heart, but with words that make you think deeply about this world.  She has released nine highly acclaimed albums, to warm reviews and international radio play, and is currently working on more.  Her consistent dedication to her craft, prolific writing and originality, have generated praise from music industry and media as well as her growing fan base. "

 

 

Datum: do 09-05-2019
Deur open: 19:45 uur
Aanvang: 20:15 uur
Einde: 22:30 uur
Catharinakapel
Benedenzaal
Legenda
Ruim voldoende plaatsen beschikbaar
Voldoende plaatsen beschikbaar
Bijna uitverkocht - bestel snel
Uitverkocht
Rang Prijs soort
1 € 8,00 Voorverkoop
1 € 10,00 Deurprijs