wo 21 nov 2018 - 20:15 uur
Toneel€ 19,50
Normaal tarief


The Mountaintop
Van Kantori Hall

Martin Luther King heeft net de speech van z’n leven gegeven. Hij trekt zich terug in zijn groezelige motelkamer. Buiten stormt het; binnen wacht hem een mysterieus kamermeisje. Wat begint als een onschuldige flirt, wordt een openhartige ontmoeting die King confronteert met zijn successen en tekortkomingen, met zijn daden en zijn dromen. Het is 3 april 1968; nog geen dag later zal Martin Luther King worden vermoord.

 

‘The Mountaintop’ brengt een fantasierijke hervertelling van de laatste avond uit het leven van een icoon. Dit bekroonde toneelstuk van de jonge zwarte schrijfster Katori Hall belicht hoe we van gewone mensen heiligen maken, hoe heiligen gewone mensen blijken, breekbaar, kwetsbaar en bereikbaar. Hoe één stem de wereld wilde veranderen, en hoe zijn vroegtijdige dood hem dwong het stokje door te geven aan volgende generaties.

 

Deze bekroonde Broadwayhit is in het vijftigste sterfjaar van King voor het eerst in Nederland te zien.

 

  • Deze voorstelling valt onder de actie 3x theater voor € 30,-.
  • Na de voorstelling vindt er een nagesprek plaats. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten en wordt gegeven door een peer educator van Amnesty samen met twee acteurs van de voorstelling. Het nagesprek vindt plaats in de theaterzaal en is gratis. Wilt u het nagesprek niet bijwonen dan kunt u de theaterzaal na afloop van de voorstelling verlaten.


Cast: Dennis Rudge en Joy Wielkens

Theaterkaartje is inclusief gratis garderobe en een kopje koffie of thee vanaf 45 minuten voor aanvang van de voorstelling.

Deel deze voorstelling:
Overige voorstellingen