za 1 dec 2018 - 20:15 uur
Cabaret€ 9,50
Normaal tarief


Yvonne van den Eerenbeemt en Benjamin va
Rabobanks Vliegende Start

Rabobank Peel, Maas en Leudal en DOK6 Theater hebben de handen ineengeslagen om het publiek heel toegankelijk kennis te laten maken met nieuw cabarettalent.


Yvonne van den Eerenbeemt (finalist Amsterdam Kleinkunst Festival 2014) is een begenadigd actrice (Klikbeet), veelzijdige zangeres en slimme cabaretier.

Na het behalen van de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2014, debuteerde Yvonne met SIRENE, waarin ze avond na avond het brandalarm door de theaters liet loeien. Een voorstelling én ontruimingsoefening voor het theater ineen. Zo maakte een groot publiek op ludieke wijze kennis met de warmbloedige Limburgse furie.

Nu is ze te zien met ‘BRONST’. Als ‘BRONST’ een natuurdocumentaire zou zijn, dan was Yvonne de paradijsvogel. En paradijsvogels maken rare sprongen, zeker als ze zich willen voortplanten. ‘BRONST’ gaat over dierlijke driften. Over de beestachtigheid die onder onze deftige dasjes schuilgaat.

‘BRONST’ is een vileine paringsdans met het leven. Een race tegen de biologische klok. Met wanhopige betogen, fluwelen liedjes en weinig tact. Want het is eten of gegeten worden.

De pers over Yvonne:

“Yvonne is een groot talent en grijpt je bij de kladden” - Jury Amsterdams Kleinkunst Festival.

“Beeldend geschreven. Een talent.” – NRC

“Ontroerend… Lachwekkend… Herkenbaar.” – Haarlem XL (****)

“Acteerwerk van de bovenste plank” - Haarlems Dagblad

Benjamin van der Velden (won de jury- en persoonlijkheidsprijs op het Griffioen/Zuidplein Festival).

Het had weinig gescheeld of Benjamin van der Velden had zijn leven achter de piano weggedroomd. Totdat hij in de finale van een singer-songwritercompetitie terechtkwam. "Het lied dat aangenaam herinnerde aan Ramses Shaffy in diens wat meer benevelde periode, werd later in de finale door niemand meer benaderd", schreef Haarlems Dagblad.

Nu Benjamin had geproefd van het theater, was er geen weg meer terug. Beschonken schreef hij zich in voor het eerste cabaretfestival dat hij tegenkwam, en zijn nog ruwe talent werd direct herkend. Benjamin, ooit van het vmbo getrapt en nu als autodidact afgestudeerd aan het Conservatorium, ademt muzikaliteit en bevlogenheid.

“Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken”, schreef de jury van het eerste cabaretfestival waaraan hij meedeed (Griffioen/Zuidplein Festival) en dat hem de juryprijs uitreikte. Na het tweede festival (Groninger Cabaret Festival) zat hij terug in de trein met de persoonlijkheidsprijs in zijn tas.

De pers over Benjamin:

"Het lied dat aangenaam herinnerde aan Ramses Shaffy in diens wat meer benevelde periode, werd later in de finale door niemand meer benaderd" (Haarlems Dagblad).

 

  • Deze voorstelling valt onder de actie 3x theater voor € 30,-.

 

Duur: 95 minuten
Pauze: Ja
Cast: Yvonne van den Eerenbeemt en Benjamin van der Velden
Fotograaf: Vincent Boon

Theaterkaartje is inclusief gratis garderobe en een kopje koffie of thee vanaf 45 minuten voor aanvang van de voorstelling.

 

Deel deze voorstelling:
Overige voorstellingen