di 19 feb 2019 - 20:15 uur
Toneel€ 23,65
Normaal tarief


Emma wil leven

Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Volgens haar ouders en artsen is Emma ernstig ziek. Hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties.


Gebaseerd op de gelijknamige en indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius en op gesprekken met betrokkenen en (ervarings)deskundigen is ‘Emma wil leven’ een even intens als intiem portret, geschetst door de makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’ en ‘Ma’.

 

Over de documentaire
Algemeen Dagblad
“De beelden zijn hartverscheurend.”

NRC Handelsblad

“Indrukwekkende documentaire over anorexia.”

HP De Tijd

“Emma wil leven ontroert diep.”

FunX

“Documentaire Emma wil leven maakt grote indruk in Nederland.”

 

Duur: 80 minuten

Cast: Lisse Knaapen

Fotograaf: Annemieke van der Togt

Website: www.solostories.nl/emmawilleven

Theaterkaartje is inclusief gratis garderobe en een kopje koffie of thee vanaf 45 minuten voor aanvang van de voorstelling.

 

Inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling ‘Emma wil leven’ vindt een inleiding plaats. Deze inleiding wordt gegeven door dramaturg Annemiek Lely, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Emma wil leven over? Waarom koos Solo Stories ervoor om de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius te bewerken voor een theatervoorstelling? En hoe pak je zoiets aan? Ook wordt ingegaan op de thematiek van de voorstelling. Wilt u hieraan deelnemen? Stuur dan een mail naar theater@dok6.eu. Vol is vol.

 

De inleiding wordt gegeven in de Cavo en start om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat er een kopje koffie/thee voor u klaar in de foyer. De duur van de inleiding is 30 minuten.

 

 

Deel deze voorstelling:
Overige voorstellingen