za 23 feb 2019 - 20:15 uur
Cabaret€ 9,75
Normaal tarief


Kiki Schippers & Yora Rienstra
Rabobanks Vliegende Start

Rabobank Peel, Maas en Leudal en DOK6 Theater hebben de handen ineengeslagen om het publiek heel toegankelijk kennis te laten maken met nieuw cabarettalent.


Kiki Schippers (won de persoonlijkheidsprijs van Cameretten en de Annie M.G. Schmidtprijs) is eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel, met haar liedjes verovert Kiki ieder publiek. Ze kreeg in ‘De Slimste Mens’ zelfs Maarten van Rossem aan het lachen!

 

Met de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten, de Annie M.G. Schmidtprijs en lovende recensies voor haar debuut op zak waagt ze zich nu aan haar tweede voorstelling: ‘WAAR’. Maar waar is ze naar op zoek? Naar het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de keiharde waarheid?

De pers over ‘Wie Kijkt?’:

'Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig (…) weet te verrassen met onverwachtse wendingen.’**** NRC
‘Veelbelovend debuut (…) Ook het prachtige Erik wil een meisje zijn en het nummer Guus, waarmee ze het publiek totaal op het verkeerde been zet, imponeren.’*** De Telegraaf
'Liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten' **** Theaterkrant
‘Ontwapenende zoektocht naar vrijheid (…) Ze is niet bang en toont lef, moeiteloos springt ze van haar persoonlijke wereld naar het grotere plaatje.’ **** Cabaret.nl

Yora Rienstra (won in 2009 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival). Yora Rienstra is 37. De meeste mensen nemen op die leeftijd een Burn-Out. Ze denkt “dat ga ik anders doen” en dus ze neemt een sabattical. Met als doel: elke dag iets doen waar ze bang voor is. Als je je regelmatig laat beïnvloeden door de hedendaagse angstcultuur en vooral de beren op de weg ziet, kan je met die ene opdracht een heel jaar vullen.

 

Met haar ijzersterke mimiek, hilarische verhalen, geestige types en droogkomische en ontroerende liedjes, gaat Yora vol energie op zoek naar de dappere kant van zichzelf. Dat is even spitten geblazen. Yora Rienstra won in 2009 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Ze speelde de succesvoorstelling Paaz voor uitverkochte zalen door heel Nederland. Ze is een van de presentatoren van het spraakmakende VARA-programma Rambam. Haar vorige drie programma’s werden lovend ontvangen. De Volkskrant noemt haar ‘een comedienne met diepgang’.

 

De pers over Yora:

“Mooie mix van types, liedjes en persoonlijke verhalen. Rienstra weet ze weer puntgaaf neer te zetten.” – **** Trouw

 

“Een krachtig, persoonlijk statement. Gewapend met prachtige liedjes over het moederschap, het leven en een ontroerende liefdesverklaring aan haar zoontie, laat ze zien hoe we allemaal ons eigen plekje proberen te bevechten en hoe verwarrend het kan zijn als je in geen enkel malletje blijkt te passen.” – **** De Telegraaf

 

  • Deze voorstelling valt onder de actie 3x theater voor € 30,-.

Duur: 95 minuten
Pauze: Ja
Cast: Kiki Schippers en Yora Rienstra
Fotograaf: Corbino

Theaterkaartje is inclusief gratis garderobe en een kopje koffie of thee vanaf 45 minuten voor aanvang van de voorstelling.

 

 

Deel deze voorstelling:
Overige voorstellingen