do 4 apr 2019 - 20:15 uur
Muziek€ 22,10
Normaal tarief


Frans Pollux en Emil Szarkowicz
POLLUX duit EMIL

Al dik tien jaar staan ze samen op het podium: Frans Pollux en Emil Szarkowicz. De gevoelige snaren van Emils viool klinken op bijna alle liedjes van Frans. En ondanks succesvolle uitstapjes naar Rowwen Hèze en de 3J’s blijft Emil de band van Frans nog altijd trouw. Toch zijn hun levens radicaal anders: Pollux groeide op in het veilige Venlo, waar hij nog altijd woont. Szarkowicz werd geboren in Tarnow in Polen, en emigreerde al heel jong naar Heerlen. Als sessiemuzikant leeft hij zo’n beetje in zijn auto.

Het verschil is te horen in hun muziek. Over die muziek, over hun leven, van Polen tot de Venlose Parade, vertellen ze in een theatershow vol humor, melancholie en prachtige liedjes. Speciaal voor deze theatershow schreven ze samen nieuw werk. En let op: Emil gaat zingen! Frans en Emil worden muzikaal begeleid door gitarist BJ Baartmans en pianist Rob Geboers.

 

Frans Pollux (1977) is schrijver en muzikant. Hij maakte furore als frontman van dialectband Neet oét Lottum. Zijn liedje ‘Hald mich ens vast’ staat al 15 jaar in de Top 2000 van Radio 2.

Emil Szarkowicz (1976) is dirigent, componist, klarinettist, violist, saxofonist, zanger en tv- en radio-presentator.

Fotograaf: Peter de Ronde

Theaterkaartje is inclusief gratis garderobe en een kopje koffie of thee vanaf 45 minuten voor aanvang van de voorstelling.

 

 

Deel deze voorstelling:
Overige voorstellingen