za 27 apr 2019 - 19:00 uur
Concert€ 7,50
Normaal tarief


Reünie-Orkest Limburgse Jagers
treft Böhmische Klänge

De Stichting Bevordering Blaasmuziek (SBB) is het gelukt om het Reünie-Orkest Limburgse Jagers (ROLJ) naar Panningen te halen en samen met het gelegenheidsorkest Böhmische Klänge een avond vullend programma te laten verzorgen.

Reünie-Orkest Limburgse Jagers (ROLJ)

ROLJ staat voor gezamenlijk gedisciplineerd goede muziek maken, waarbij gedisciplineerd hier betekent: musiceren op een andere wijze dan in de burgerorkesten algemeen gebruikelijk is. Onder goede muziek wordt verstaan: de sound en de muziek zoals die altijd kenmerkend is geweest voor het Tamboer- en Fanfarekorps Limburgse Jagers, ook al zal elke kapelmeester in het verleden zijn eigen inhoud hieraan gegeven hebben. De jongste muzikant is 58 en de oudste 86. De gemiddelde leeftijd is ± 69 jaar. De kapelmeester van ROLJ is Jos Stoffels. Hij is inmiddels meer dan 30 jaar werkzaam als dirigent en behaalde met diverse Limburgse fanfareorkesten landskampioenschappen en andere aansprekende successen. In 2017 is Jos Stoffels door het regiment onderscheiden met de eretitel ’Limburgse-Jager-van-Verdienste’, de hoogste waardering die het regiment verleent voor bewezen diensten.

 

Böhmische Klänge.

Bovengenoemd orkest is in 2012 ontstaan uit dwingende behoefte vanwege het in te vullen seizoen programma Muziek onder de Toren. Gebruik makende van de aanwezige expertise was het idee snel geboren een orkest te vormen met ervaren muzikanten uit de regio. Theo Verhaegh sprak met muzikanten en Wiel Geurts nam het management op zich. Het resultaat was en is een jaarlijks terugkerend concert (het eerste op 3 augustus 2013) met een sterk programma waarbij de muzikale nuance duidelijk Böhmisch zou moeten zijn. Het orkest is eveneens twee keer (29 maart 2015 en 10 april 2016) ingezet om samen met Freek Mestrini en Theo Verhaegh een concert voor te bereiden waaraan een 3 daagse workshop aan vooraf ging. Dit was een enorm succes. De leden van het orkest zijn in wisselende samenstelling aanwezig gezien zij allemaal actief zijn bij andere ensembles maar ook een goed gevoel hebben bij de uitvoering van het Böhmische genre, eveneens puttend uit jarenlange ervaring. Het orkest stond tot april 2017 o.l.v. Theo Verhaegh. Vanaf midden 2017 staat het orkest onder leiding van Jos van de Rijt uit Deurne, ook weer een goed opgeleide dirigent met ervaring in het Böhmische genre.

 

De Stichting Bevordering Blaasmuziek (SBB)

Genoemde stichting is opgericht om de Böhmische blaasmuziek voor het nageslacht veilig te stellen en bij jeugdorkesten in de regio genoemd genre te promoten. Verder opereren het gelegenheid Orkest Böhmische Klänge, vanaf 2017 o.l.v. Jos van de Rijt en Kapela Pohoda (staat voor tevredenheid) vanaf de oprichting in 2015 o.l.v. Wiel Geurts onder overkoepelende verantwoordelijkheid van eerder genoemde stichting. Kapela Pohoda heeft een vaste bezetting van ervaren muzikanten uit Midden- en Noord-Limburg en repeteren iedere maandagmiddag in DOK6 Theater te Panningen.

 

 

Deel deze voorstelling:
Overige voorstellingen