Liefhebbers van goede documentaires kunnen hun hart weer ophalen in Theater de Omval. 
We vertonen op 4 maart een dagprogramma met vier hoogtepunten en winnaars van het
 IDFA, dat afgelopen november werd gehouden.

Van 15 t/m 26 november 2017 vond de 30e editie van het IDFA, het grootste documentaire festival ter wereld, weer plaats in Amsterdam. Traditiegetrouw vertonen wij ieder jaar tijdens The Best of IDFA on Tour een dagprogramma met de hoogtepunten en winnaars van het IDFA. 

 

TITELS THE BEST OF IDFA ON TOUR 2017-2018

 

11:00 uur

As We’re Told (28 minuten)
IDFA Special Jury Award for Short Documentary 2017

Sweden - 2017 - Erik Holmström, Fredrik Wenzel, Zweeds gesproken

Portret van de meest impopulaire instantie in Zweden: het arbeidsbureau. Om de anonimiteit van de geïnterviewden te waarborgen, worden alle werknemers – van receptionisten tot psychologen en directeuren – nagespeeld door poppen, met talloze opzienbarende onthullingen tot gevolg. Zoals: een werkcoach helpt gemiddeld slechts tien mensen per jaar aan een baan. 

 

Amal (83 minuten)
Openingsfilm IDFA 2017

Egypt, Lebanon, Germany, France, Norway, Denmark, Qatar - 2017 - Mohamed Siam, Arabisch gesproken

Amal is veertien jaar oud als ze tijdens de Arabische Lente naar het Tahrirplein in Caïro trekt om te demonstreren. Met jeugdige overmoed gaat ze recht op het gevaar af. Deze coming of age-film volgt haar in de jaren die volgen, een periode waarin de onverschrokken Amal haar eigen identiteit zoekt in een land in transitie. 

 

12:45 uur LUNCHPAUZE

 

13:30 uur

The Other Side of Everything (104 minuten)
Winnaar IDFA Award for Best Feature-Length Documentary 2017

Serbia, France, Qatar - 2017 - Mila Turajlic, Servisch gesproken

Een opgesplitst appartement in Belgrado vertelt een familieverhaal en symboliseert een land in politieke onrust. Srbijanka Turajlic, een politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie na het opbreken van Joegoslavië, woont hier nog steeds. Dochter Mila portretteert haar in een ontroerende film die de woning nauwelijks verlaat. 

 

 15:15 uur PAUZE

 

15:45 uur

Piripkura (81 minuten)
Human Right Award IDFA 2017

Brazil - 2017 - Renata Terra, Bruno Jorge, Mariana Oliva, Portugees gesproken

Om de paar jaar trekt Jair Candor de jungle van de Amazone in, op zoek naar de laatste overlevenden van de Piripkura. Zijn zoektocht is urgent en tragisch: alleen door te bewijzen dat de indianen nog leven, kan hun leefgebied beschermd worden. Een fascinerende en ontroerende ode aan onverzettelijkheid.

 

 

 

De films zijn Nederlands ondertiteld. Kaarten kosten € 25,00 of  € 20,00 op vertoon van de VIP kaart van de BankGiro Loterij.

 

Andere voorstellingen