Op 26 september, 20.00 uur, verzorgt de eerste organist van de kerk, Hugo Bakker, opnieuw een orgelconcert. Ditmaal met werken van drie componisten uit de negentiende eeuw: Johannes Brahms, César Franck en Charles-Marie Widor. Het concert duurt ruim een uur

 

De toegangsprijs bedraagt 10 euro, voor donateurs van de Muziekkring Bommelerwaard 7.50 euro.

Vanwege de corona-maatregelen is er in de kerk plaats voor 100 personen. Kaarten voor dit concert kunnen online besteld en betaald worden op de website www.maartenskerk.nl ( vanaf  3 september). Het is ook mogelijk om plaatsen te reserveren per mail op info@muziekkringbommelerwaard.nl en dan tegen contante betaling uw kaarten af te halen vanaf 19.30 uur bij de kerk.

 

In augustus waren er drie zomerse orgelconcerten in de kerk, een livestream van het concert van 22 augustus is op de website www.muziekkringbommelerwaard.nl te volgen.

 

Het orgel in de kerk staat bekend als het Wolferts-Heijnemann orgel. Het is door Andries Wolferts gebouwd tussen 1783 en 1786 en tien jaar later verbeterd door  Antonius Friedrich Gottlieb Heijnemann. De laatste restauratie vond plaats in de jaren tachtig van de vorige eeuw.

 

Foto: Fotolux

----------------------------------

 

Informatie complete programma:

Johannes Brahms (1833-1897) - Praeludium und Fuge g-moll WoO 10

 

César Franck (1822-1890) - Deuxième Choral en si mineur

 

Charles-Marie Widor (1844-1937)- Symphonie no. 6 op. 42. no. 2: Allegro - Adagio - Intermezzo - Cantabile - Final  

 

 

 

Andere voorstellingen