do 16 nov 2017 / 20:15 uur
Cabaret€ 17,00
Normaal tarief


Jan Beuving
Raaklijn

Bètaman in de alfajungle
Buitengewoon geestig, zei de Volkskrant. Beuving excelleert in lichte liedjes, aldus NRC. IJzersterk programma, volgens de Theaterkrant. Samen gaven ze twaalf sterren. Jan Beuving komt nog een seizoen terug met zijn bejubelde cabaretprogramma Raaklijn. Hij is de bètaman in de alfajungle van het theater. Wiskundige én winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs. Met Tom Dicke aan de vleugel neemt hij u mee in zijn wonderlijke logica. Met taal waar niemand op rekent, en gereken waar niemand naar taalt.


Winnaar Neerlands Hoop 2017

Jan Beuving heeft maandag 2 oktober, de VSCD-Cabaretprijs ‘Neerlands Hoop 2017’ gewonnen, dit is de prijs voor een veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief.

De jury over Raaklijn: 'Door zijn achtergrond als wiskundige in te zetten biedt Jan Beuving in Raaklijn een uniek perspectief. Beuving integreert de meest complexe wiskundige theorieën met veel inzicht maar ook humor in zijn voorstelling. Daarnaast zet Beuving ook een lijn uit over zijn amateurvoetbalelftal en de vele PVV-stemmers die hij onder zijn teamgenoten heeft. Hij zet zichzelf neer als de raaklijn die langs twee uiteenlopende werelden scheert, wat leidt tot een frisse kijk op onze verdeelde samenleving. Muzikaal is het hoogstaand, dankzij de pianobegeleiding van Tom Dicke en Beuvings teksten, die met mathematische precisie in elkaar zijn gezet.' 

 

 

Deel deze voorstelling:
Overige voorstellingen