Michiel Borstlap & Sherry Dyanne

Michiel Borstlap & Sherry Dyanne

 

 

 

Sherry Dyanne en Michiel Borstlap brengen een zeer bijzondere muzikale ode van internationaal niveau aan één van de meest legendarische en invloedrijke zangeressen ooit: Billie Holiday. “Lady sings the Blues” tijdens de Jazzdagen Harderwijk.

‘KEY SONGS’. Wees getuige van een zeer bijzondere samenwerking tussen twee vooruitstrevende pionnen van de Nederlandse jazzmuziek met internationale allure!  

Tijdens dit bijzondere concert transformeert Sherry Dyanne voor uw ogen naar Billie Holiday, ook wel bekend onder haar bijnaam ‘Lady Day’. Zij neemt u mee in songs en verhalen over haar meer dan roerige leven met de geweldige muziek zoals alleen Billie die kon brengen. Nog niet eerder zag u een treffender gelijkenis met de wereldberoemde diva dan bij dit concert.

Sherry Dyanne

Sherry Dyanne is een soul- en jazz-zangeres met een bijzondere gave. Ze raakt je met haar authentieke en pure stemgeluid. Artiesten als Sheila E., Candy Dulfer, Michael Franti, Alain Clark en Trijntje Oosterhuis hebben het van dichtbij mogen meemaken: als Sherry zingt, maakt ze iets bij je los. En niet alleen bij artiesten, maar ook bij het grote publiek blijkt dit het geval te zijn, want niet voor niets zong ze voor een uitverkochte zaal op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam en Curacao en horen we haar regelmatig op TV en radio.

 

Sherry’s sound is een combinatie van het heden en verleden, van jazz, blues, soul en pop. ”Muziek die is gemaakt tussen de jaren 20 en 70 raakt mij het meest. Dinah Washington, Billie Holiday en Otis Redding zijn inspiratiebronnen uit die tijd. Ik voel een bepaalde authenticiteit en bezieling in hun stem die mij enorm aanspreekt. Ik probeer deze invloeden door te laten klinken in mijn muziek en het een eigentijds karakter mee te geven. Hedendaagse inspiratiebronnen zijn Amy Winehouse, Frank Ocean en Sia.

 

Michiel Borstlap

Michiel Borstlap, de belangrijkste jazzpianist van Nederland, kan met zijn muziek overrompelen, verbazen en troosten. Hij leidt zijn publiek door gevoelens en gedachten met muziek die zich bevindt tussen Erik Satie en Keith Jarret. Zijn spel werd omschreven als “crystalline piano playing” (The New York Times) en “the rich melody and tonal clarity of a Mozart Sonata” (The Washington Post). Zijn  CD’s krijgen  lovende recensies: “Beautiful music” (Ludovico Einaudi), “Overwelmend” (Het Parool) en “Van een adembenemende schoonheid” (jazzenzo.nl).

 

De carrière van Borstlap staat bol van successen: van de prestigieuze Amerikaanse Thelonious Monk/BMI Composers Award, tot de Europe Jazz Award en een platencontract bij Verve. Ook ontving hij een Gouden Kalf voor zijn muziek in de film ‘Tiramisu’. Borstlap werkte samen met beroemdheden als Herbie Hancock en Pat Metheny.

www.sherrydyanne.com | www.michielborstlap.com

 

 

www.youtube.com/watch?v=f3VE0_SW2EI

 

 

 

 

Datum: do 17-10-2019
Deur open: 19:45 uur
Aanvang: 20:15 uur
Einde: 22:30 uur
Catharinakapel
Benedenzaal
Legenda
Ruim voldoende plaatsen beschikbaar
Voldoende plaatsen beschikbaar
Bijna uitverkocht - bestel snel
Uitverkocht