Koning van Katoren

Koning van Katoren

door Bannink

Na de festival-hit spelen De Nachtdieren nu het hele verhaal van Jan Terlouw. Een muzikaal sprookje van belang voor jong en oud.

Zeventien jaar geleden overleed de koning van Katoren. Sindsdien heerst er een minister die zich alleen bezighoudt met nutteloze zaken, terwijl de problemen van de bevolking zich opstapelen. De jonge Stach wil hier iets aan doen en besluit dat hij koning wil worden. De minister geeft Stach zeven onmogelijke opdrachten die hij moet volbrengen voor hij tot koning kan worden gekroond. Tijdens zijn avonturen helpt hij niet alleen de bevolking van Katoren, maar leert hij ook wat het inhoudt om een goede koning te zijn.

 

Muziektheater dat je doet swingen in de wereld van Terlouw. Een vernieuwde hedendaagse versie met een speelse knipoog. In een wereld waarin het vertrouwen in de politiek afneemt, het volk wordt opgezadeld met problemen in plaats van oplossingen en men opgroeit in angst, strijdt Stach voor de toekomst van onze kinderen en laat zien hoe het óók kan.

 

De festivalversie van 35 minuten met Dorian Bindels als Stach, is voor festivalseizoen 2019 ook te boeken.

 

“Koning van Katoren is een voorbeeld van hoe indrukwekkend een voorstelling kan zijn zonder opschmuk en grote decors. Kinderen hebben nog een grote fantasie en hebben niet veel nodig. Binnen no time zat je in het verhaal en zag je alles wat er fysiek niet was toch voor je.”

 

Datum: zo 19-01-2020
Deur open: 19:00 uur
Aanvang: 11:30 uur
Einde: 13:00 uur
Catharinakapel
Bovenzaal
Legenda
Ruim voldoende plaatsen beschikbaar
Voldoende plaatsen beschikbaar
Bijna uitverkocht - bestel snel
Uitverkocht

Gerelateerd:

Don Juan (8+) vr 14-02-2020 Catharinakapel Informatie
Aladdin (4+) zo 19-04-2020 Catharinakapel Informatie